No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.


Home arrow > Races 2007 arrow Race 8 KOK 6 uurs Emmen 2007
Race 8 KOK 6 uurs Emmen 2007

Kings of Karting te Emmen

De 8e en tevens laatste race van het jaar werd verreden op kartbaan Pottendijk in Emmen.
Op zaterdag morgen vertrok het team naar de baan om te trainen, het regende dat het goot en de voorspellingen voor zondag waren al niet veel beter, dus kon er met een gerust hart gezocht worden naar een regen afstelling.

Voor Ronald zou het een grote uitdaging worden, omdat hij weinig ervaring had met regen rijden maar na een paar rondjes kwam hij toch met een grote smile op zijn gezicht binnen; rijden in de regen  met regenbanden ging hem aardig goed af..

Tommy, die ons deze race ook zou versterken, had pech met zijn eigen auto en zou op zaterdag dan ook niet veel rondjes maken. Job mocht nog steeds niet rijden na zijn ongevalletje van een paar weken terug.

Zoals eerder al gezegd, op de race dag regende het ook dus het regenpak maar weer aan en ons klaar maken voor de start. De startopstelling geschiedde volgens de stand in het algemeen klassement waarbij de eerste 12 in omgekeerde volgorde moesten starten. Voor ons betekende dat starten vanaf een 26e positie. Winfried zou de race, waar de stinttijd werd bepaald op 70 min. ,beginnen.
Leuk detail voor deze race was dat er een Europees kampioen zou meerijden, met het team Speedsport Holland.
Wonder boven wonder waren er in de eerste bochten geen aanrijdingen ondanks dat het nat en dus glad was. Na 1 ronde lagen we al op een 20e positie en en langzaam zouden we verder naar voren kruipen. Na 65 min rijden was het de beurt aan Ronald om de opmars voort te zetten, maar het was al een tijdje gestopt met regenen en een flauw zonnetje en een harde wind zorgde ervoor dat de baan compleet opdroogde. Hierdoor besloten veel teams om over te stappen op slicks, maar wij besloten om door te rijden op de regenbanden, want dat het weer zou gaan regenen was wel duidelijk. Helaas voor ons liet die regen 20 min te lang op zich wachten en door de langzamere ronde tijden op regenbanden (het scheelde toch al gauw 3 sec. per rondje) vielen we weer enkele plaatsen terug.
Op het moment dat de regen weer bakken uit de hemel kwam vallen werd het wederom een drukte van jewelste in de pits, want al die teams die op slicks stonden moesten nu weer terug op regenbanden. Wij konden nu weer veel tijd goed maken en kwamen rond de 15e plaats te rijden.

Wederom na 65 min was het de beurt aan Tommy, hij zou het goed doen want hij wist deze posite vast te houden en dat terwijl hij ook geen ervaring had om een wedstrijd in de regen te rijden.

Winfried zou de 3e stint weer voor zijn rekening nemen en kwam aan het einde van die stint erachter dat het rijden op een droge baan toch veel vergt van regenbanden wat resulteerde in langzaam steeds minder grip van de achterwielen.

De 4e stint, die Ronald reed was al niet veel hetzelfde. We lagen op dat moment op een verdienstelijke 5e plaats in de Pro klasse en 14e algemeen. C2N telematch die achter ons reed kwam toch met grote stappen dichterbij en omdat een 5e plaats toch weer recht geeft op een beker, besloot het team dat Winfried de laatse stint zou rijden ipv Tommy, omdat hij Winfried sneller bleek in de ronden dan Tommy.

De laatse 40 minuten zouden dan ook 40 spannende minuten worden, mede omdat we wisten dat ook C2N nog moest wisselen van rijder.

Helaas zijn wij afgevlagt op een 6e plaats, 15e algemeen, maar waar het fout is gegaan is ons nog niet duidelijk, omdat Winfried niet is ingehaald door C2N Telematch. Ook zij waren verbaasd door deze uitslag,  getuige het feit dat zij ons na de race meteen feliciteerde met een 5e plaats.

Al met al hebben we toch een leuke en race gehad en kunnen we toch terug kijken op een goed jaar voor ons waarin we veel geleerd hebben.

Natuurlijk willen we ook Koene Racing Team en Scuderia Signori feliciteren met hun eerste plaats in respectievelijk de Super Pro en de Pro klasse.

UITSLAG RACE :PRO-KART

 1  Toekan 376 laps
 2  Auto verhuur Michaels racingteam 374 laps
 2  Damesteam.nl  371 laps
 4  NL racing  369 laps
 5  C2N/Telematch racing  367 laps
 6  Biposto racingteam  366 Laps
 7  Team racematen  365 laps
 8  Scuderia signori 2  362 laps
 9  Weiniken  360 laps
10  Scuderia signori  358 laps
11  Hesselink endurance racing  357 laps
12  B&B racing  340 laps
13  Len's favorieten  339 laps
14  H.S.R. racingteam  338 laps
15  Sparerib expres 2  335 laps
16  AGR racing  308 laps
17  C2N racing  247 laps    

Overall werden we, 16e van de 30

 

Laatst geupdate op ( donderdag 04 december 2008 )
 
Volgende >

FOTO S

Sponsoren

A van Buuren
v. Heert Motorservice
Publitas ICT

Agenda

Agenda is leeg
© 2018 Biposto Racingteam
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.