No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.


Home arrow > Races 2007 arrow Race 3 KOK 6 uur Venray 2007
Race 3 KOK 6 uur Venray 2007

Zondag waren we al weer vroeg op pad voor al weer de derde race van het seizoen, dit maal in Venray.

Job kon de race niet rijden vanwege een blessure aan zijn pols, die had hij opgelopen tijdens het sporten. Jammer dat Job niet mee kan rijden, een 6uurs race is in principe wel te doen met zn tween, maar we zullen onze derde man wel missen.

Wat ook erg jammer was dat er niet op zaterdag getraind kon worden, gelukkig werd de mogelijkheid geboden om 1 uur te trainen voor de race. Wij stonden voor een onmogelijke taak om in 1 uur tijd de baan te leren kennen en de kart goed af te stellen voor de race, maar we zien wel..

, hierna volgde de rijders briefing. Tijdens de briefing werd de maximale rijtijd bepaald op 55 minuten.Omdat we het gehele uur van de training wilde gebruiken waren wij al vroeg bij de technische keuring

Na de briefing mochten we de baan op voor een training van een uur. Tijdens de training kende wij geen problemen, lastig was het wel om een goede afstelling te vinden.

Winfried ging als eerste de baan op en reed ongeveer 10 minuten om de baan te leren kennen, daarna was het de beurt aan Ronald.

Na de kennis making met de baan ging het team zich bezig houden met de afstelling van de kart. We hadden heel veel overstuur, terug de pit in wat veranderd, weer de baan op om er achter te komen dat de kart te veel grip had aan de voorkant. Wat we ook probeerde we hielden te veel grip op de voorwielen, dit was erg nadelig voor het uitkomen van de bochten.

De kart vrat zich als het ware vast, waardoor je met moeite de bocht uitkomt. We hadden niet veel tijd meer, nog een maal de pit in voor wat laatste veranderingen in de hoop dat het dan beter zou worden. Of het werkelijk beter zou gaan moesten we in de race maar ondervinden,  want het was al tijd om de karts op de grid te plaatsen.

Door dat er geen kwalificatie was werd de start opstelling bepaald door een loting, wij hadden plaats 10 geloot.

Winfried zou de race beginnen, de vlag viel en de zes uur van Venray was een feit. Onze start was niet zo best, na het doorkomen van de eerste bocht verloren wij al 5 plekken. Met de wetenschap dat je een wedstrijd van 6 uur niet wint of verliest in de eerste bocht maakte wij ons geen zorgen, de race was nog lang, belangrijk was om constant te rijden en het spul heel te houden.

Omdat wij de vorige race (zie het verslag kings of karting race 2) veel tijd hadden verloren met de pitstops had het team besloten om nu niet de maximale rijtijd te gaan rijden (omdat we dan iedere keer moeten tanken bij elke wissel) maar een stint van 45 minuten te rijden.

Na 45 minuten werd Winfried binnen gehaald en was het de beurt aan Ronald.

Ronald zou dan ook 45 minuten rijden dan binnen komen voor een rijders wissel en om te tanken. Mooi bedacht van het team, maar na ongeveer 40 minuten gereden te hebben begon een motor te haperen, dus 1,5 uur op een tank halen we dus niet, dus over op een andere strategie. Winfried moest zich als de donder klaar maken voor de wissel, Ronald kwam met een pruttelende motor binnen. De wissel en het tanken ging vlotjes, wij reden op plaats 9 en kwamen op plaats 11 de baan weer op.

Onze ronde tijden waren niet erg goed maar wel constant, wij bengelde iedere keer tussen plaats 7 en 9. Als het ons lot was om op plaats 9 te eindigen,  dan waren wij daar erg blij mee.

Er gebeurde tijdens de race bij ons niet zo veel bijzonders, onze kart was snel maar we verloren wat tijd bij het uitkomen van de bochten, gelukkig wel minder dan in de trainingen.

Terwijl wij constante ronde tijden reden van in de 56 en het spul heel probeerde te houden ging het bij andere teams mis. Twee teams die voor ons lagen kregen pech en ineens lagen wij op plaats 4, maar we moesten nog een 2 uur. Winfried was aan het rijden en kreeg vanuit de pit te horen, blijven rijden en hou het spul heel dan komen wij thuis met een beker (de eerste vijf krijgen een beker en de eeuwige roem).

We hadden uitgerekend om Winfried binnen te halen 55 minuten voor het einde van de race.

De maximale rijtijd was bepaald op 55 minuten dus nog een keer wisselen en de race uit proberen te rijden zonder problemen. Jammer was wel dat we tijdens de laatste wissel ook nog moesten tanken, later bleek dat we daar een plaats mee verloren hadden. Vierde worden in onze derde race in de kings zou misschien ook iets te veel zijn van het goede.

De laatste stint werd gereden door Ronald, zaak was om gewoon te doen wat we eigenlijk de hele wedstrijd al deden, constant rijden en zo min mogelijk foutjes maken. Ronald kende nog wel een momentje in de aller laatste ronde, een achter blijver verremde zich en tikte Ronald van achteren aan waardoor de kart de bocht uit ging, gelukkig hield Ronald de kart nog op de baan. We lagen op plaats 5 en die plaats gaven wij niet meer uit handen, na zes uur viel de vlag en konden wij tevreden zijn over ons resultaat!

UITSLAG RACE

 

 1 C2n/Telematch Racing 374 laps

 2 Scuderia Signorie 370 laps

 3 H.S.R. Racingteam 368 laps

 4 Toekan 365 laps

 5 Biposto racingteam 364 laps

 6 Weineken 362 laps

 7 NL 357 laps

 8 Spiderracing/dameskartteam 27.386

 9 Hesselink endurance racing 356 laps

10 B&B racing 1 349 laps

11 Racemates.nl  299 laps

 

Overall eindigde we de race op plaats 16.

Laatst geupdate op ( donderdag 04 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

FOTO S

Sponsoren

A van Buuren
v. Heert Motorservice
Publitas ICT

Agenda

Agenda is leeg
© 2018 Biposto Racingteam
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.