No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.


Home arrow > Races 2007 arrow Race 2 KOK 6 uur Spa-Francorchamps (B) 2007
Race 2 KOK 6 uur Spa-Francorchamps (B) 2007

Zondag 27 mei was het dan zover! Wat velen wellicht verwachtte, het ging regenen…weg set-up van zaterdag op naar de regen set-up. Nadat we de kart op regenbanden hadden gezet begonnen we aan de kwalificatie. Job onze regenrijder bij uitstek begon de kwalificatie en na een kwartier was het de beurt aan Winfried.

Ondanks dat Job onze regen rijder is zette Winfried met een tijd van 1.04.260 het team op plaats 9 op de grid voor de klasse waarin wij rijden. Overall zouden wij op plaats 18 vertrekken

Zaterdag waren wij al vroeg op de baan, wij waren met twee karts afgereisd naar het circuit van Spa.
Om tien uur begon de traning, Ronald begon de traning in onze reserve kart.

Onze reserve kart is een gelijke aan onze huidige kart, alleen is het frame een jaartje ouder.
Winfried begon de training in onze normale kart.

Ons doel van de ochtend was om zoveel mogelijk rondjes te rijden en zo de baan goed te leren kennen, echter zou het weer roet in het eten kunnen gooien.

Zaterdag was de voorspelling dat het droog zou blijven, terwijl er voor zondag veel regen voorspeld was.

Na de ochtend zouden wij naar een goede set-up gaan zoeken en misschien gaan bepalen met welke kart we de race zouden gaan rijden.

Om zes uur stopte we met de training, wij hadden onze rondjes gereden, de baan goed leren kennen en we hadden een goede set-up voor morgen. Nu maar hopen dat het droog blijft.

Ondanks dat onze reserve kart (volgens Job en Ronald) beter reed besloot het team toch met onze eigen kart te gaan rijden en niet met de reserve kart, dit omdat we niet zeker wisten of de motoren betrouwbaar genoeg waren.

Zondag was het dan zover! Wat velen wellicht verwachtte, het ging regenen…weg set-up van zaterdag op naar de regen set-up. Nadat we de kart op regenbanden hadden gezet begonnen we aan de kwalificatie. Job onze regenrijder bij uitstek begon de kwalificatie en na een kwartier was het de beurt aan Winfried.

Ondanks dat Job onze regen rijder is zette Winfried met een tijd van 1.04.260 het team op plaats 9 op de grid voor de klasse waarin wij rijden. Overall zouden wij op plaats 18 vertrekken.

Job zou de race gaan beginnen, de vlag viel terwijl de regen bleef vallen. Job pakte bij de start al wat plekjes maar verloor deze weer door een kleine aanvaring met het damesteam.

De maximale rijtijd werd door middel van een loting bepaald op 75 min.
Job werd op tijd binnen gehaald voor onze eerste wissel, Job verliet de race op plaats 16 overall.
Job zijn plaats werd na de wissel ingenomen door Winfried en het regende nog steeds!

Winfried reed zijn rondjes en had het naar zijn zin in de regen terwijl Ronald maar naar boven bleef kijken in de hoop wat blauwe lucht te ontdekken.

Die blauwe lucht kwam, Winfried werd binnen gehaald voor de rijderswissel en bandenwissel, de regenbanden werden verwisseld door profielloze banden.
De banden wissel ging niet helemaal vlekkeloos, wij verloren daar veel tijd.

Ronald ging de baan op en moest uitkijken, de baan was half nat half droog.

Wanneer je in het droge spoor reed was er niets aan de hand, maar zodra je van je lijn uitweek (bijv. bij het inhalen) was het erg glibberig.

Ronald reed op de 20 plaats (overall) toen aan het eind van het rechte stuk het mis ging. Aan het eind van het rechte stuk volgt er een bocht naar rechts. Ronald reed in de slipstream van een andere kart. De kart voor hem spinde waardoor Ronald moest uitwijken en op het natte gedeelte van de baan kwam. De grindbak was het gevolg, terwijl Ronald uit de grindbak probeerde te komen kwam een andere deelnemer de bocht om en spinde op het zelfde punt! Een botsing kon niet meer voorkomen worden, Ronald moest de pit in voor het vastzetten van de bumper en wat andere dingen. Ondanks de harde klap (men rijdt daar ongeveer 70 km per uur) viel de schade mee, we verloren alleen weer erg veel tijd.

Ondanks dat Ronald zijn tijd er nog niet opzat hield hij het voor gezien (de klap was behoorlijk aangekomen) en stapte Job in voor het vervolg van de race.

Door dit geintje waren we terug gevallen naar de laatste plaats, na 75 minuten haalde het team Job binnen voor zijn verplichte stop. Wij reden gelukkig niet meer op de laatste plaats.
Job verliet de race op plaats 24.

Winfried stapte in voor zij laatste stint. Na 75 minuten werd ook hij binnen gehaald voor zijn verplichte wissel, Ronald was weer een beetje bijgekomen van de klap en maakte zich klaar voor de laatste 1uur en 45 minuten van de wedstrijd. Ronald reed na nog een keer binnen gekomen te zijn voor een verplichte wissel de race uit zonder problemen, al was het laatste half uur nog spannend omdat de bumper en wat andere dingen los kwamen te zitten.

Wij eindigden de race op plaats 12 in onze klasse en overall op plaats 24.

 Uitslag race:


 1 secuderia signore 373 laps

 2 b&b racing 1 372 laps

 3 C2N/ telematch racing 371 laps

 4 sparerib express 2 3.341

 5 alpha racingteam 14.796

 6 H.S.R. racingteam 27.051

 7 racemates.nl 361 laps

 8 toekan 354 laps

 9 hesselink endurance racing 4.011

10 weineken 21.413

11 spiderracing/dameskartteam 38.872

12 biposto racingteam 353 laps

13 C2N racing 350 laps

14 NL 331 laps

Laatst geupdate op ( donderdag 04 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

FOTO S

Sponsoren

A van Buuren
v. Heert Motorservice
Publitas ICT

Agenda

Agenda is leeg
© 2018 Biposto Racingteam
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.