No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.


Home arrow > Races 2009 arrow Kings of Karting race 3 Berghem 2009
Kings of Karting race 3 Berghem 2009

Na een paar uur konden we de baan weer op voor nog een uurtje trainen, maar wat we ook deden de gang kregen we niet meer in de kart.

De kart wilde de bocht niet om, bij het insturen wilde hij eerst rechtdoor om daarna pas de bocht om te gaan.

Met ronde tijden van in de 58 konden we net zo goed naar huis gaan, Vincent van Sonic Shadow (niet de eerste de beste) bood zijn hulp aan om een rondje te rijden in onze kart om wellicht het euvel te vinden.

Na wat rondjes gereden te hebben kwam ook hij binnen met een tijd van 58.2 kansloos dus.

Vincent vertelde precies wat wij ook al hadden ontdekt.
Karbaan Berghem was voor veel teams een nieuw circuit waar ook wij nog nooit hebben gereden.
Biposto besloot om voorafgaand de wedstrijd zeker twee keer te gaan trainen.

De eerste training verliep goed, al hadden wij wel het idee dat de kart niet echt wilde insturen in de langzame bochten.
De oorzaak kon natuurlijk komen omdat wij niet met al te beste banden reden en pas af gingen stellen bij de tweede training, maar wij wilden eerst de baan leren kennen.
De tijden die wij toen reden waren tijdens deze training niet zo van belang, echter hadden wij er na de eerste training er wel een goed gevoel over.  

De tweede training een week later ging Edward van Speed-Sport Holland ook mee om ons te helpen met afstellen.
Met wat betere banden konden wij gaan zoeken naar een afstelling om zo een tijd neer te zetten waar we mee verder konden.
Het is voor de Kings een nieuw circuit, daarom waren er ook geen tijden voorhanden om te vergelijken waar we dan zouden staan op de dag van de race.
Op de tweede trainingsdag was er ook een ander team aan het testen, dit team reed wel in de super-pro maar we konden dan wel de tijden vergelijken, als wij ongeveer een seconde boven hun tijd de dag zouden eindigen, dan deden wij het goed.
Aan het eind van de dag zaten wij ongeveer 8 tiende boven de tijd van hun tijd, dus dat was goed.

Zaterdag voor de race gingen wij de baan op met nieuwe banden voor een afstelling voor de race van de volgende dag. De tijd die we moesten rijden was in de 56 sec.
In het begin van de training reden wij tijden van 57 rond, maar het was nog maar het begin van de training, dus met wat aanpassingen zou het beter moeten gaan…….
Gedurende de dag ging het echter alleen maar slechter, de remmen liepen vast waardoor wij noodgedwongen een paar uur moesten sleutelen om het te repareren.

Na een paar uur konden we de baan weer op voor nog een uurtje trainen, maar wat we ook deden de gang kregen we niet meer in de kart.
De kart wilde de bocht niet om, bij het insturen wilde hij eerst rechtdoor om daarna pas de bocht om te gaan.
Met ronde tijden van in de 58 konden we net zo goed naar huis gaan, Vincent van Sonic Shadow (niet de eerste de beste) bood zijn hulp aan om een rondje te rijden in onze kart om wellicht het euvel te vinden.
Na wat rondjes gereden te hebben kwam ook hij binnen met een tijd van 58.2 kansloos dus.
Vincent vertelde precies wat wij ook al hadden ontdekt.

De training zat erop de baan ging dicht, maar naar huis gaan was er voor ons niet bij.
Wij besloten om de kart compleet te gaan veranderen (een noodgreep!!!)

Na twee uur te hebben gesleuteld met hulp van verschillende mensen hadden wij de kart redelijk veranderd, achteras wat hoger gezet, de stoel verder naar achter voor meer druk op de achterwielen te krijgen, andere velgen enz enz.
Jammer genoeg konden we de kart niet meer testen voor de race, gelukkig hadden we morgen een kwalificatie, konden wij na de kwalificatie eventueel nog aanpassing verrichten aan de kart.

In de kwalificatie leek het goed te gaan, we reden weer rondetijden van in de 57.
Om wat inbreng te hebben in de wedstrijd moesten wij echt wel in de 56 gaan rijden, maar dat gebeurde niet.
De eerste kwalificatie werd na tien minuten afgevlagd omdat er geen tijdmeting was gemaakt wegens een storing.
De wedstrijdleiding besloot voor een tweede kwalificatie, het ging alleen maar slechter met ons. De tijden vlogen weer omhoog naar de 58 seconden per rondje terwijl er al 55 werden gereden.
Ondanks het mooie weer ontstonden er donkere wolken boven het Biposto racingteam.
Tot overmaat van ramp kwam Evert binnen en bleek een kilo te licht te zijn, wij konden achteraan starten (deden we toch al).

De race begon door de storing een half uur later, de vlag viel en het hele veld vertrok.
Arjan pakte een plaats maar verloor die gelijk weer in de eerste bocht. Al vlug bleek dat wij kansloos waren, we konden een plaats winnen door Weineken in te halen en dat was al een hele klus.
Om een lang verhaal kort te maken hebben wij de race een uur voor het einde gestaakt, tussen door hebben we nog een laatste noodgreep toegepast en hebben de koppelingen vervangen.
Na deze noodgreep ging het iets beter maar het was nog niets, we kregen de kart niet onder de 58. 

We lagen door de verandering laatste met misschien wel 120.000 ronden achterstand op de een na laatste (kansloos)
Na overleg hebben wij besloten de race vroegtijdig te beëindigen, een einde maken aan deze lijdensweg.

Inpakken en wegwezen!!!!

Voor de volgende race in Emmen moeten wij het probleen vinden en oplossen.
Wellicht hebben wij een maandagmorgen frame, want dat is nog het enige dat we niet veranderd hebben. Wij zijn dan ook het enige team met een 2009 frame. Koop je nieuw spul en denk je het goed voor elkaar te hebben en vervolgens rij je achteraan. Gelukkig krijgen wij veel complimenten dat onze kart er zo goed en verzorgt uitziet, (misschien moeten we de kart maar laten verslonzen en gaan we dan misschien wat harder ;-)).

Uitslag algemeen: 1 Kombikart Ekart 373 ronden; 2 Sparerib Express; 3 Koene Racing; 4 VDH Motorsports 2; 5 VDH Motorsports 1; 6 Triple K Racing; 7 C2N/Telematch Racing; 8 RAEK Racing; 9 Sonic Shadow; 10 Racemates.nl.

Uitslag pro-klasse: 1 Racemates.nl 366 ronden; 2 2MG Racing; 3 B&B Racing. 
Laatst geupdate op ( woensdag 10 juni 2009 )
 
< Vorige   Volgende >

FOTO S

Sponsoren

A van Buuren
v. Heert Motorservice
Publitas ICT

Agenda

Agenda is leeg
© 2018 Biposto Racingteam
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.